Наградата Liebster


Или Liebster Award, за първи път чух за тази награда днес, когато двама симпатяги сърфисти с готин блог ( http://wildhomedreamers.blogspot.bg/2016/04/liebster-award.html ) ми писаха, че са ме номинирали за нея. В интернет има инфо по въпроса, общо взето приятна инициатива, даваща възможност за популяризиране на различни блогове чрез препоръки от читатели.

Аз реших да отговоря на въпроса, който са ми задали номиниралите ме, а именно: "Покажете ни една от любимите си снимки и да ни разкажете историята й (не трипа на който е снимана, а защо направихте точно тази снимка и как)"



Понеже имам стотици любими снимки, ми се стори направо невъзможно да избера една, но след кратък преглед се спрях на тази :) Супер сладките чешещи се пингвини на един плаж недалеч от Кейп Таун/ЮАР, снимах ги благодарение на южноафриканците Ванита и Ригхард, при които гостувах 10 дни и които ме разведоха из всички възможни прекрасни места около Кейп Таун. Тези хора бяха африканските ми родители и с тях са едни от най-хубавите ми спомени. Пингвините на този плаж бяха свикнали с туристите и позираха доволно. Понеже напоследък често мечтая за Антарктида, се сетих, че досега имах късмета да посетя най-южните континентални точки на планетата (Кейп Таун, Нова Зеландия, Ушуая), но така и не стигнах ледения континент. Пожелавам си някой ден да го достигна и да снимам още стотици хиляди от тези прекрасни животни!


И понеже трябва и аз да номинирам блогъри, си избрах:

http://wildhomedreamers.blogspot.bg

https://bgmagickervan.com/

 http://rovingsnails.com/

http://skreji.blogspot.bg/

http://www.sharingiseverything.blogspot.bg/

3 коментара:

Magy i Tsvetin каза...

Teri, blagodarim za nominaciqta. Za nas e golqma chest da ni nominira lubimiq ni puteshestvenik, vdunhovil ni tolkova mnogo. Pregrydki i pozdravi ot ostrov Borneo.

Tery каза...

Благодаря ви, Маги и Цветин :) Много ви се радвам на пътуването и когато съм си вкъщи, редовно ви чета, супер интересно е! Стискам палци всичко да върви идеално и да продължавате да се наслаждавате на пътешествието! Весело на Борнео, сигурно е страхотно там :)

SKREJI каза...

И аз благодарско за номинацията!.. ще се постарая да откликна! Поздрави!