Еквадор - снимки част 4


В тази публикация - снимки от крайбрежието: Лос Фрайлес, Пуерто Лопез, Саланго, Манта, Плаяс, Монтанита и други...

Пуерто Лопез

Лос Фрайлес



Лос Фрайлес

с гледка към село Мачалия






единствен знак за пещерата, дори няма стрелка














най-близкото до пещерите село е това



град Ла Мана


реката край град Кеведо




в град Ем Палме


град Пичинча



хляб от юка


до плажа на Манта



първия ни контакт с Тихия океан от тази му страна

на палатка в двора на хотел


хотелът

гората е убийствено суха в този сезон


сувенири за туристите навсякъде покрай пътя

град Пуерто Лопез

плажът на Пуерто Лопез






паметник на гърбат кит в центъра


гледка към града



плажът на Саланго и остров Саланго


Монтанита - сърф градът












кабаната в Плаяс, където спахме

Плаяс не блести с чистота



на юг от Плаяс, едно явно рибарско градче














добив на сол


Саланго










колекцията ми

ето какво става като изпуснеш пуканка на земята









голите охлюви в океана са много красиви

синьокраки бубита





скелет на кит










спане на Лос Фрайлес














































авена с какао = пълна гадост


тези ги видяхме под мост




5 коментара:

kenny каза...

Здрасти , така и не разбрахме стигнахте ли до Куенка или я подминахте. Снимките са супер както винаги , явно имаш добро око и доста познания как де работи с фотоапарат . Друго нещо дето ми се иска да те попитам, как ти харесват зеленчуците в Еквадор, мислиш ли че са ''органик-натурални'' и подобяват на българските ,например домати, крастевици и тн...Имат ли вкус ???
Наистина ли Еквадор е толкова ефтино да се живее ? Колумбия не мислиш ли че е по красива като страна ? Поздрави и лек стоп .

Tery каза...

Стигнахме и минахме Куенка преди няколко дни, сега сме в национален парк Подокарпус и днес отиваме във Вилкабамба, а на 12-ти ще пресичаме границата с Перу. За Кеунка ще пиша по-натам, тази текст за Еквадор и всички снимки към него са от времето преди да ни ограбят, отделно ще пиша за кражбата и времето след нея, също има много за разказване. В Кеунка беше супер, още повече че бяхме на гости на българи :))) Дано в Перу имам възможност да седна да пиша, че съм много назад. Ние постоянно ходим по планини и правим преходи, така че не остава време за нищо друго. Вчера пък аз правих един преход 5 км, уж малък ама много коварен и с елементи на катерене, и си заклещих ходилото между два камъка, измъкнах го след десетина минути мъки (като в оня филм "17 часа") и сега е продупчено жестоко и шурти кръв, та много боли като ходя :) А днес имаме 8 км да вървим.
Зеленчуците в Еквадор са супер! По пазарите всеки си продава от градината, така че всичко е истинско и с разкошен вкус, много наподобяват българските! Само че не и тези от супермаркетите.
В Еквадор има много евтини неща, не всичко е по-евтино от България, даже някои неща са по-скъпи, но като цяло може добре да се живее. Колумбия изобщо ама изобщо не е по-красива, според мен Еквадор е милиони пъти по-красив като природа, Колумбия е много зелена, но всичко е насаждения, няма истинска природа. Докато тук има стотици километри гори, огромни национални паркове и въпреки че отново има много ниви и насаждения, като цяло страната има запазена жива природа.
Та ако мислиш за заселване - Еквадор е мястото :)

kenny каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Делфин каза...

За първи път да видя, че и там си има боклуци - от снимките на градчето, за което сте написала и под снимката.
Като цяло, Еквадор чиста страна ли е?

Tery каза...

Делфин, Еквадор е наистина много чиста и подредена държава! Естествено като всяко място на света си има и боклуци тук-там, но изобщо не се усеща и не дразни, като цяло всичко е много добре поддържано, китно и красиво! Историческите паметници и природните паркове са в идеално състояние! Много се изненадахме от поддържаните градски паркове, градинки и въобще всичко е много хубаво. Съседно Перу например е такава кочина, такава мръсотия... планини от боклук докъдето ти стигат очите. Ако ходиш в Еквадор само не ходи в два града - Есмералдас и Гуаякил. Всичко останало е страхотно! Много горещо препоръчвам страната!!!